Over De Dood
Wie de dood kent, leeft anders
Doodgaan .. vanuit de spirituele invalshoek:

Onze ziel verlaat ons stoffelijke lichaam door de kruin of door de zonnevlecht. Dan komen we terecht in een nieuwe omgeving. Afhankelijk van ons bewustzijn is dit een donkere ruimte, een schemergebied met diffuus licht of een lichte wereld. We zullen merken dat er hulp is bij onze reis naar het witte licht. De verbinding tussen ons aardse lichaam en ons zielelichaam wordt verbroken. We voelen ons lichter worden en komen tot rust. Ons zielelichaam zit nog vast aan ons sferenlichaam dat zich in de sferen bevindt. Daar worden we naartoe getrokken. Sommige zielen zien voordat ze in de sferen aankomen een donkere tunnel of een tunnel met de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet van de zeven chakra’s. Dit zijn dezelfde kleuren als van de regenboog. Dan komen we aan in de geestelijke wereld, een wereld van licht. Deze overgang kunnen we ervaren als wakker worden. We leven nu weer volop in ons sferenlichaam. We zijn in de sfeer aangekomen waar we vandaan kwamen vóór het laatste aardse leven. Er zijn bekenden om ons te ontvangen. Dat kunnen engelen of lichtwezens zijn, maar ook overleden familie en vrienden. Afhankelijk van onze spirituele kennis en de ervaringen die we in het laatste aardse leven hebben opgedaan, blijven we in deze sfeer of gaan we verder.

(Uit: Het boek dat de dood bespreekbaar maakt - Yolanda Rijks)